ΤΣΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΤΟ ΝΕΚΤΑΡ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ
ΚΡΥΟ Η ΖΕΣΤΟ
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ
ΧΩΡΙΣ
ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ & ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ
 
Το τσάι του Ολύμπου

Το τσάι του Ολύμπου

Τσάι Ολύμπου – το νέκταρ των θεών. Σ’αυτό τον ευλογημένο τόπο, εδώ και αιώνες φυτρώνει το "τσάι του βουνού" ή αλλιώς το "τσάι του Ολύμπου" όπως είναι γνωστό στους Έλληνες. Αποτελούσε το αγαπημένο ρόφημα των θεών και γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν πίνοντας το συγκεκριμένο ρόφημα και απολαμβάνοντας τη γεύση του και τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Η επιστημονική ονομασία για το «Τσάι Ολύμπου» είναι "sideritis scardica" και ανήκει στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Φυτρώνει σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1.000 μέτρων σε πλαγιές βραχώδεις και ηλιόλουστες. Με τον απλό λίγο ξυλώδη βλαστό στη βάση του, τα λογχοειδή του φύλλα και τα ζωηρά κίτρινα άνθη του, το «Τσάι του Ολύμπου» είναι μία από τις καλύτερες ποικιλίες τσαγιού στον κόσμο και δίκαια έχει αποσπάσει τον τίτλο "το νέκταρ των θεών".

Από τα πολύ παλιά χρόνια, οι κάτοικοι της περιοχής έπιναν το «Τσάι του Ολύμπου» για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Το χρησιμοποιούσαν στην παραδοσιακή ιατρική, ενώ σύγχρονες ερευνητικές μελέτες έδειξαν πως περιέχει πάνω από 60 δραστικά συστατικά με ευεργετικές δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Η συνύπαρξη τόσο διαφορετικών ωφέλιμων στοιχείων όπως είναι οι φαινόλες, τα φλαβονοειδή, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο και το νάτριο κάνουν το «Τσάι Ολύμπου» ένα μοναδικό ευεργετικό ρόφημα για όλες τις ηλικίες. Προστατεύει από τα κρυολογήματα και τις φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, καταπολεμεί τη δυσπεψία, ενώ θεωρείται επίσης αναλγητικό, τονωτικό και αγχολυτικό! Ιδανικό για τους σημερινούς ρυθμούς της ζωής μας!

 

 

Ποιοι είμαστε

Η αλόγιστη συγκομιδή τα τελευταία χρόνια, οδήγησε σε κίνδυνο εξαφάνισης το "Τσάι του Ολύμπου".

Με αγάπη για τον τόπο μας την Πιερία και το "Τσάι του Ολύμπου" δημιουργήσαμε την μια οικογενειακή ομάδα, την “Sideritea”, με σκοπό να φέρουμε σε όλο περισσότερα σπίτια τα οφέλη αυτού του ροφήματος.

Το καλλιεργούμε σε ειδικά διαμορφωμένα χωράφια στις πλαγιές του Ολύμπου όπου το έδαφος είναι βραχώδες και ασβεστώδες και έχει το ιδανικό μικροκλίμα καθώς συνδυάζει τα οφέλη της θαλασσινής αύρας και του βουνίσιου κλίματος.

Με σεβασμό στο περιβάλλον, το φυτεύουμε και το συλλέγουμε με το χέρι χωρίς τη χρήση βλαβερών χημικών ουσιών, ενώ το αποξηραίνουμε με ψυχρή μέθοδο. Με τον τρόπο αυτό, διατηρούμε όλο το άρωμα και τη γεύση των αιθέριων ελαίων του τσαγιού.

Ευχή μας, να κάνουμε γνωστό το "Τσάι του Ολύμπου" σε όλο τον κόσμο!

Μάθετε περισσότερα... 

 

To τσάι Sideritea μπορείτε να το βρείτε
σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων

 

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα. Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 Αποστολή αντιγράφου email στη διεύθυνση :
Πληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-182AFDF9 

facebook
Βότση 6 / 60200 Λιτόχωρο Πιερίας / Τηλ. 6932217184, 6945930894 / Email: [email protected]
Login-iconLogin