parallax-image
 

Ποιοι είμαστε

Είμαστε μια οικογενειακή ομάδα παραγωγών, βιολογικού τσαγιού Ολύμπου - sideritis scardica. Εδώ και 2 χρόνια συμπτύξαμε τις δυνάμεις μας με την κοινή ονομασία “SIDERITEA” για την κάλυψη των αναγκών της αγοράς.

Η δημιουργία των οργανωμένων  καλλιεργειών  συμβάλλει και στη διάσωση του τσαγιού που τα τελευταία χρόνια έχει πέσει θύμα ανεξέλεγκτης συλλογής  και κινδυνεύει με εξαφάνιση. Εξασφαλίζοντας τις ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης παράγουμε  ένα  φυσικό προϊόν ισάξιο του αυτοφυούς δηλαδή ένα προϊόν που κατέχει στο ακέραιο τα χαρακτηριστικά και τις ευεργετικές ιδιότητες όπως εκείνο που συλλέγεται από τη φύση.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να διασώσουμε την παράδοση και την γνώση που περνάει από γενιά σε γενιά, γι’ αυτό καλλιεργούμε με αγάπη το τσάι, την ίδια ποικιλία, στις ίδιες πλαγιές, στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου όπου καλλιεργούσαν και οι πρόγονοί μας.

Οι περιφραγμένες μας εκτάσεις, οι οποίες έχουν εξεταστεί εδαφολογικά, βρίσκονται όλες  στο Λιτόχωρο, στις πλαγιές του Ολύμπου, με τα πετρώδη, ασβεστολιθικά εδάφη και το μοναδικό μικροκλίμα που δημιουργείται από τον συνδυασμό του βουνού και την αύρα της θάλασσας, που απέχει λίγα χιλιόμετρα.

Δουλεύουμε οι ίδιοι στα χωράφια μας απολαμβάνοντας την επαφή μας με την γη, εφαρμόζοντας αειφορικές πρακτικές σε όλο το κύκλο της καλλιέργειας. Κάνουμε ορθολογική χρήση του νερού, φυτεύουμε, σκαλίζουμε, συλλέγουμε και ξεβοτανίζουμε μόνο με τα χεριά μας, ενώ δεν χρησιμοποιούμε ζιζανιοκτόνα , λιπάσματα ή οποιαδήποτε πρόσθετα. Η ξήρανση γίνεται με ψυχρή μέθοδο στο νόμιμο και ελεγμένο από την BIO-HELLAS  ξηραντήριο που διαθέτουμε στο Λιτόχωρο Πιερίας. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούμε  το άρωμα  τη γεύση και τα αιθέρια έλαια του τσαγιού. Όλα τα στάδια παραγωγής και συσκευασίας γίνονται με το χέρι, για να εξασφαλίσουμε την ποιότητα και την παραδοσιακή του ταυτότητα. Επίσης τα υλικά συσκευασίας μας έχουν όλες τις προδιαγραφές καταλληλότητας για τρόφιμα και στο βαθμό που μπορούμε είναι ανακυκλώσιμα. Όλα αυτά συντελούν στο βιολογικό χαρακτήρα της παραγωγής μας η οποία ελέγχεται και πιστοποιείται από την BIO HELLAS.

Στόχος μας είναι να ταξιδέψει το τσάι Ολύμπου σε όσους περισσότερους προορισμούς γίνεται. Για να το πετύχουμε αυτό εργαζόμαστε ήδη, προς την κατεύθυνση της «καθετοποίησης» , δηλαδή να έχουμε όλες τις εγκαταστάσεις ξηραντήριο, συσκευαστήριο, αποθήκη, σε ένα χώρο κοντά στα χωράφια μας. Επίσης στα πλαίσια της καινοτομικότητας  έχουμε θέσει ως στόχευση την συνεργασία μας με επιστημονικούς φορείς αποσκοπώντας στη πιθανή παρασκευή προϊόντων στη βιομηχανία φυσικών τροφίμων,  ως συμπληρώματα διατροφής, φυτοθεραπευτικών προϊόντων ή καλλυντικών. Τα τελευταία χρόνια, το ταπεινό, χαμηλού προφίλ τσάι Ολύμπου αποδεικνύει και επιστημονικά τις ευεργετικές του ιδιότητες, καθώς μπαίνει στα εργαστήρια και γίνεται αντικείμενο επιστημονικών ερευνών, φαίνεται επομένως να υπάρχει μία τάση για αντικατάσταση των συνθετικών χημικών ουσιών με προϊόντα φυτικής προέλευσης, σ’ αυτή την τάση εμείς δηλώνουμε την παρουσία μας.facebook
Βότση 6 / 60200 Λιτόχωρο Πιερίας / Τηλ. 6932217184, 6945930894 / Email: [email protected]
Login-iconLogin